maanantai 8. lokakuuta 2012

Parempaa arkiruokaa

Safkaa - Parempaa arkiruokaa. Kirja on kaunis kuin mikä, sellainen jonka voisi ottaa helposti Lappiin erävaellukselle mukaan. Noin niin kuin reseptiensä mutta myös rouhean ulkonäkönsä vuoksi. Laitoin merkin heti ensin - odottakaas.. - neljään sivuun joita haluan hetikohta kokeilla. Tein ostoslistan ja marssin kauppaan. Jätin paljon hehkutetut pastaruuat myöhemmäksi ja iskin silmäni haukimurekepihveihin. 


Tarvitset:

500 gr haukifileetä
2 kananmunakeltuaista
2 dl kuohukermaa
2 kananmunanvalkuaista
2 tl sitruunamehua
1 tl suolaa
valkopippuria
5 tippaa tabascoa
voita paistamiseen

Poista fileistä ruodot (itse laiskana poistatin ne jo kaupassa, jätin muutamat sitkeät paikalleen, ja hyvin - kuten ohjeessa lupaillaankin - menivät muusiksi monitoimkoneessa). Leikkaa fileet pienemmiksi palasiksi ja laita monitoimikoneeseen. Lisää suola, valkopippuri ja tabasco ja surruta minuutin verran. Lisää sitten keltuaiset ja surruuta lisää. Vatkaa valkuaiset kevyesti ja lisää edelleen monitomikoneeseen. Aja koneella kunnes seos on tasaista. Lisää kerma ohuena norona koneen ollessa käynnissä. Kun massa on tasainen, kaavi se kulhoon ja laita jääkaappiin väh. puoleksi tunniksi.

Lämmitä uuni 160 asteiseksi. Laita paistinpannu keskilämmölle ja siihen nokare voita. Varaudu paistamiseen ison lusikan ja vesikipon kanssa. Kastele lusikkaa vedessä ja ota sitten sillä kalamassaa pannulle paistumaan. Paista ensin kaksi minuuttia, käännä ja paista vielä minuutti. Siirrä pihvit voideltuun uunivuokaan ja laita vuoka lopuksi uuniin loppukypsennystä varten kymmeneksi minuutiksi. 

Jo raaka kalamassa oli tällä ohjeella niin samettista ja kaunista, että sitä teki mieli alkaa latkia raakana kulhosta! Ai niin, eikä sovi missään nimessä unohtaa pihvien kanssa nautittavaa kaprisvoita:

60 gr voita
2 rkl etikkaan säilöttyjä kapriksia hienonnettuna. 
Sulata voi ja lisää siihen pilkotut kaprikset. Kaada kaprisvoi valmiiden kalapihvien päälle juuri ennen tarjoilua. Minä en löytänyt etikkaan säilöttyjä kapriksia, vaan ihan johonkin vesilitkuun säilöttyjä, mutta hyvää niilläkin tuli - oli sanamukaisesti piste iin päälle. Tarjoa koko komeus perunamuusin kanssa.

 

 Hyvän ruuan mittareita on jonkin verran. Meidän perheen arjessa mittarina käytetään sitä, tykkäävätkö lapset. Laitoin kummallekin lapselle tätä kaprisvoineen kaikkineen, ja löysin pöydästä hetken päästä kaksi tyhjää lautasta.

Olinkin joku aika sitten testailemassa Safkaa-kirjan reseptejä, ja testaamistani ruuista on kaikista tullut meidän arkipöydän säännöllisiä, odotettuja vieraita. Nämä pihvit pääsee samalle vakkarilistalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti