perjantai 26. lokakuuta 2012

Pizzaperjantai ja hyvä pizzapohja



 ..tai no, oikeastaan pizzatiistai. Pizzaa leivottiin ja syötiin ihan tavallisena tiistaina. Pohjasta tulee ihan mielettömän rapea ja hyvä tällä ohjeella:

1,5 dl vettä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
kuivahiivaa (ei kolmannestakaan pussista)
n. 4 dl venhäjauhoja
1 rkl öljyä


Liota lämpimään veteen suola ja sokeri. Lisää noin puolet jauhoista ja hiiva. Kun hiiva ja jauhot ovat sekoittuneet lisää loput jauhot ja öljy. Vaivaa taikinaa kunnolla. Jätä se lämpimään paikkaan nousemaan pariksi tunniksi. Laita kulhon päälle muovikelmu tai muovinen hedelmäpussi. (Muovi pitää taikinan kosteana).

Leivo taikinasta 3-4 pizzapullaa ja anna niiden vielä kohota muovin alla. Litistä pulla ja pyörittele jauhotetulla leivinalustalla pyöreäksi. Kauli pyöreäksi ja ohueksi. Jätä reunoille aavistuksen paksummat reunat.

Lisää täytteet ja paista 225-250 asteisessa uunissa. Ohut pohja ei tarvitse pitkää paistoaikaa, vaan heti kun juusto päältä on ruskistunut pizza on valmis.

Minä aloitin oman lättyni täyttämisen levittämällä pohjalle keitettyä tomaattikastiketta (paseerattua tomaattia + yrttimausteita, joita olin keitellyt jonkin aikaa). Tämän jälkeen alkoikin - Hevisauruksen sanoin - Hevipitsan täyttäminen, eli niillä aineksilla mentiin mitä kaapista löytyi. Ensiksikin, poron sisäfilettä. Ok, joku voisi olla sitä mieltä, että on ehkä poron sisäfileen haaskausta nakata sitä pizzaan, mutta sattui olemaan ainoaa poroa mitä pakasteesta löytyi joen leikkasin ihan pieneksi hakkelukseksi ja paistoin. Poron lisäksi laitoin reilusti rucolaa, persikkaa, sipulia, artisokkaa ja ennen uuniin menoa vielä juustoraastetta (parmesan & pecorino mulle, edamia muille).



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti