tiistai 18. syyskuuta 2012

Nalle Puh kakku 1-vuotissynttäreille

Olen paljon leiponut elämässäni, mutta vain muutaman täytekakun. Kaksi niistä oli täysin samanlaisia 1-vuotissynttärikakkuja kummankin poikani syntymäpäiville. Helppoa kuin heinänteko, ja esikoisen 1-vuotiskakku olikin ensimmäinen koskaan leipomani kakku. 

Ensin tehdään sokerikakkupohja jonkun ohjeen mukaan (pellillinen). Tai voi käyttää kaupan valmispohjiakin. Leikataan pohjista yksi ympyrä Nalle Puhin pääksi ja kaksi pientä ympyrää korviksi. Koverra vähän korvia niin, että istuvat hyvin Nallen päähän. Halkaistaan, kostutetaan. Väliin esim. mango- tai muuta hedelmäsosetta (Piltti tms.), muussattua banaania. Kokoa pää. Päälle vaikka rahkaa (tai tuorejuustoa) johon sekoitettu mangososetta. Sit vaan levitetään päälle ja laitetaan silmät, nenu ja suu lakunauhasta, venekarkeista ja suklaarakeista (kannattaa vähän sommitella naamaa esim. lautaselle ettei mene ihan pieleen tässä vaiheessa kun näin pitkälle on jo päästy).  Tätä voi helposti yksivuotiaskin syödä!


Yksille kaksi- tai kolmivuotissynttäreille tein autonmuotoisen kakun. Täytyypä kaivella joskus löytyykö siitä kuvaa. Sekin oli yllättävän iisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti