perjantai 7. syyskuuta 2012

Täydellinen omenapiirakka


Uusimassa Oliviassa (9/12) on täydellisen omenapiirakan ohje. Nämä sanat kannessa, ja just niin helppo oli minulle myydä lehden tämä numero, pakkohan täydellistä omenapiirakka on testata. Anoppi toi juuri muovipussillisen omenoita ja lisää on luvassa.

Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
150 g voita
4 rkl kylmää vettä
Täyte
noin 800 g hapahkoja omenia
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl kanelia
1/4 tl raastettua muskottipähkinää
3 rkl voita
Pinnalle 
1 valkuainen
1 rkl maitoa

1. Nypi kylmä voi kuivien ainesten joukkoon. Lisää vesi ja painele nopeasti tasaiseksi. Nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi (itse annoin olla jopa 3 tuntia).
2. Poista pestyistä omenista siemenkodat, halkaise ja paloittele viipaleiksi. Sekoita viipaleiden joukkoon sitruunamehu, sokerit, vehnäjauho ja mausteet.
(3. Pyöräytä omena-sokeri-mausteseosta pannulla viitisen minuuttia)
4. Jaa taikina kahtia, kaulitse palat vuokaa suuremmiksi ympyröiksi (kaulitse kahden leivinpaperiarkin välissä - tulee siistimmät ja helpompi siirtää vuokaan).
5. Voitele piirakkavuoka. Nosta pohjalle toinen taikinaympyröistä. Painele reunat kiinni ja lado omenaviipaleet päälle. Nostele päälle muutama voinokare.
6. Aseta toinen taikinalevy omenoiden päälle, paia sen reunat pohjalla olevaan taikinaan kiinni. Pistele kanteen muutamia reikiä haarukalla.
7. Sekoita valkuainen ja maito. Voitele kansi seoksella. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. 

Hyvä tällä ohjeella ainakin tuli, jos nyt ei ihan täydellinen. Nelivuotiaan mielestä se ei ollut maailman parasta omenapiirakkaa, mutta yksi maailman parhaista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti